Behandlingar

IMG_6474 Klassisk Massage
Ges med olja, direkt på hud. Hjälper spända muskler att slappna av och bli mer elastiska och få snabbare återhämtning. Kundens behov avgör om massagen som ges är mjuk och lätt eller mer djupgående och behandlande.
Sedan 2007 är massage på företag avdragsgill som friskvård.
IMG_6492 1 Ortobionomi
En mjuk, effektiv och smärtfri behandlingsform, där leden leder dig rätt.
Med lätta, mjuka tryck släpper muskelspänningar som hindrar en leds naturliga rörelse. När spänningarna släpper påverkas också kotor, leder och ligament. Behandlingsformen kan ge ett bättre samarbete mellan nervsystemet, hjärnan, lederna och musklerna. Metoden grundar sig i Osteopatin.
IMG_6479 Massage o Dyslexi
En metod för personer med läs, skriv och fokuseringssvårigheter.
I 12 år har jag jobbat med metoden som kommer från Israel men är vidareutvecklad av Ann-Catrin Jonsson (specialpedagog, kroppsterapeut och lärare på Axelsons.)
I en kombination av koordinations/hjärnövningar med avslutande massage, jobbar vi för att stärka signalbanorna för att ge fokus och inlärning. Behandlingsprogrammet sträcker sig mellan 10-12 ggr.
IMG_6465 Terapeutisk laserbehandling
En skonsam behandling av olika tillstånd.
Påverkar kroppens och cellernas självläkning och ger ökad blodcirkulation, vilket gör att smärtlindring och läkningsförmågan ökar. Laser används med fördel vid skador så som tennisarmbåge, inflammationer, hälsporre, svullnader samt stukningar/vrickningar och svårläkande sår. Kort behandlingstid 5-20 minuter, stark anti-inflammatorisk effekt, snabb läkning från överbelastning och stukningar, snabb återhämtning av skadad muskel mm.
IMG_6465 Andningsterapi / Thoracal mobilisering genom Lotorpsmetoden
En behandlingsmetod med djupgående massage, där du får lära dej rätt andningsteknik.
Kan ge bra resultat på: hosta, doftallergi och astmaliknande åkommor. Metoden är bevisad i tre studier på Sahlgrenska.
Min arbetsmetod, är oftast en kombination av Klassisk Massage / Ortobionomi / Lotorpsmetoden.
Jag kombinerar gärna coaching ihop med kroppsterapi och avslappning.
Laser används vid behov.